Bij blijven met bijscholingen!

Sinds het behalen van mijn diploma voor de opleiding Sportmasseur paarden heb ik diverse bijscholingen gevolgd. De opleiding zelf is heel intensief, je leert alles over anatomie, biomechanica, de invloed van sport/trainen op het paardenlichaam. Je leert over voer en wat een paard nodig heeft om te kunnen groeien, spieren te ontwikkelen en gezond te blijven. En natuurlijk welke handgrepen je toe past om spieren en fascia los te maken.

bijscholing sportpaarden massage
bijscholingen paardenmassage

Bijscholingen VPSN

Maar na de opleiding is het dan aan jezelf om je te blijven ontwikkelen. Omdat ik ben aangesloten bij de VPSN (Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland) volg ik ieder jaar de verplichte bijscholingen maar ook de bijscholingen die tussentijds door de VPSN georganiseerd worden. En er zijn natuurlijk ook nog de super interessante bijscholingen die je online kunt volgen van Gillian Higgins – Horses Inside Out.

Dissectie

Als sportmasseur kun je nooit genoeg kennis opdoen. Of kennis opfrissen. Het paardenlichaam zit ontzetten mooi in elkaar. Wat nog duidelijker wordt als ik deelneem aan een dissectie. De eerste keer is dat wel even wennen, maar als je over je eerste reserve heen bent en echt durft te kijken hoe bijvoorbeeld een been in elkaar zit dan heb je nog meer bewondering voor datgene wat we met een paard kunnen.

Klinische beeldvorming

De bijscholing van januari 2022 ging over het beoordelen van klinische beeldvorming. Of te wel, wat zie je als een paard kreupel is en waar komt het vandaan. Als sportmasseur mag ik geen diagnose stellen, maar is het wel noodzakelijk om afwijkingen in beenstanden en in het bewegingspatroon te kunnen zien. Bij het constateren van een afwijking volgt altijd doorverwijzing naar een dierenarts. Afhankelijk van zijn bevindingen kunnen ter ondersteuning van het herstel massage’s  worden opgestart.  

beenstanden paard bijscholing sportpaarden massage

Bijscholingen zorgen ervoor dat mijn kennis up to date blijft zodat ik jou en je paard optimaal kan ondersteunen. Afspreken?